Doelgroepen

 

Clean Verslavingszorg is dé specialist op het gebied van verslaving in Noord Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een verslaving en voor iedereen die met een verslaafde te maken hebben. Wij zijn er om verslaafden helpen te herstellen. Maar er komt meer bij kijken dan alleen de verslaafde zelf. De verslaafde heeft te maken met familie, vrienden, collega’s, werkgevers en andersom.

De verslaafde komt op verschillende manieren met ons in contact. Door nauw samen te werken met gemeenten, huisartsen en andere zorgaanbieders laten wij de verslaafde kennis met ons maken.

 

Verslaafden

Iemand is verslaafd als zijn/haar gebruik direct negatieve invloed heeft op de dagelijkse bezigheden als werk, hobby’s, sport en sociale contacten met familie en vrienden. Het ontstaan van lichamelijke en geestelijke klachten kunnen hier een gevolg van zijn. Als er signalen worden geconstateerd is het nog niet te laat maar is het absoluut raadzaam om hulp te zoeken.

Wij behandelen van jong tot oud. Dit kan in de vorm van onze één op één maatwerk, een dagbehandeling of een klinische opname. Dit is afhankelijk van een aantal factoren welke besproken zullen worden tijdens de intake.


Naasten

Leven met een verslaafde is topsport. Het is ongelooflijk lastig om met een verslaafde te leven. Je hebt het beste met de verslaafde voor maar er wordt gelogen en bedrogen waar je bij staat. Vaak heb je het niet eens in de gaten maar manipulatie ligt altijd op de loer. Wij zijn er ook voor familie, vrienden en partners van verslaafden om te helpen. Wij weten als geen anders hoe moeilijk het kan zijn om hulp te zoeken maar neem gewoon contact op. Wij gaan samen kijken naar de stappen die ondernomen moeten worden om de verslaafde in herstel te krijgen.

Werkgevers

Een verslaafde in dienst betekent vaak problemen. Verslaving heeft grote invloed op het functioneren van de werknemer. Vaak begint het met steekjes laten vallen tot aan ziek melden voor langere tijd. Dit levert heel veel frustraties op en een zieke medewerker kost ongelooflijk veel tijd en geld. Iedereen wil graag fitte en vrolijke medewerkers waar men op kan bouwen en vertrouwen. Een korte periode behandelen van een medewerker levert zoveel op en wij kunnen daarbij helpen.

Meer weten over de mogelijkheden?