Blog

Een cliënt van Clean Verslavingszorg

Ik houd niet zo van in de belangstelling te staan, maar dit heb ik geschreven...

Clean worden is een veldslag,clean blijven is een oorlog.


Maar er altijd vanuit dat dit in vrede gaat.

 Kor van der Meer en Mark Lettinga, twee heel verschillende mannen maar met een missie.

Mensen helpen om clean te worden en clean te blijven. Zij dragen de passies van hun werk uit, staan klaar voor hun cliënten jong of oud.

Iedereen heeft recht op een leven zonder verslavingen. Ik ben nu een 1 maand en een week clean, ik heb dit op eigen kracht gedaan. Met de begeleiding van Kor van der Meer. Tijdens Kor zijn vakantie stond Mark Lettinga voor mij klaar. Ik had een behoorlijke medicijnen verslaving, ik slikte 22 pillen per dag Diclofenac, Diazepam en benzodiazepine. Ik zag niet hoever ik al heen was. Bij de eerste intake liet Kor mij meteen inzien dat ik wel echt ziek was. Toen kwam bij mij het besef dat het zo niet verder kon.

Ik wilde zelf geen opname en het plan werd om met Clean Verslavingszorg het traject in te gaan. Ik mag hier niet vergeten mijn ongelooflijk lieve zus, die mede begeleider was en is, die er dag en nacht naast Clean Verslavingszorg voor mij is/was. Zij was al een tijd opzoek naar goede zorg/hulp om aan mijn verslaving te werken en zij kwam terecht bij Clean Verslavingszorg in Leeuwarden. Heb deze hulp en zorg gevonden.


Het was alsof er een warme deken om mij heen werd geslagen, mijn verslaving werd herkend. Met ervaring die deze mannen hebben, begrijpen zij hoe ik me soms kan voelen. Voor mij is duidelijkheid heel belangrijk en Kor geeft mij deze keer op keer. Waar sta ik en waar wil ik heen. Ik ben er nog niet, soms is het verlangen maar de medicatie groot maar door duidelijk is: niet doen!! Ik weet de schakel weer te maken, niet doen, ervaren en er doorheen. Er is ruimte voor een lach en een traan. De wijze lessen die elke keer weer leer!! Voor de maatschappij en voor de buiten wereld zal ik altijd de verslaafde blijven, eens verslaafd, altijd een verslaafde. Maar dat zijn slecht aannames, omdat er nog steeds taboe rust op welke verslaving dan ook.

Kor en Mark maken zich sterk voor mensen zoals ik en anderen dat verslaving een ziekte is en je hebt leven lang ermee om te leren gaan maar met de juiste hulp kun zonder je verslavingen.

Kor en Mark, bedankt dat ik deze warme deken deze maand van Clean heb mogen ontvangen. Blijf wie jullie zijn, dat maakt jullie sterk.